A szerző, Szebeni Hajnalka

Gyerekkorom óta szeretek írni és mindenért rajongok, ami az írással kapcsolatos, legyen szó színes tollakról, különleges papírokról, régi írógépekről vagy az újonnan vásárolt könyvek illatáról. 

Szeretem a szépet és a harmóniát. Hiszek azokban a nagy igazságokban, amiket a nagymamáink vertek a fejünkbe még gyerekként, de valójában csak most nyernek értelmet. 

Imádom a jó történeteket, amikről még évek múltán is beszélnek az emberek. 

Meghatározóak az életemben a családi kötelékek és a jó barátságok. 

Nagyon szeretek utazni, új helyeket felfedezni, különösen olyanokat, ahol nincs tömeg és le tudok ülni egy pillanatra, hogy magamba szívjam a táj szépségét. 

Ugyan imádok társaságban lenni és sokat beszélgetni, de a legjobban az kapcsol ki, ha egyedül lehetek pár percre és közben csend vesz körül. Nem túl messze a Zempléni-hegységben van egy idilli hely, ahova pont azért járunk a családommal, hogy ilyen pillanatok adódjanak. Amikor kiszabadulok a természetbe, mindig viszek magammal fényképezőgépet. Jó érzés évek múltán visszanézni olyan képeket, amik már feledésbe merültek, de mosolyt csalnak az ember arcára. 

Rendkívül fontos nekem, hogy a körülöttem élő emberek boldogok legyenek, ezért igyekszem mindig úgy cselekedni, hogy örömet okozzak másoknak. Ez a legfőbb célom a meséimmel is. Szeretném, ha a történeteim mosolyt csalnának a gyerekek arcára. 

Az illusztrátor, Zimmer Dóri

A mesék világa és az, amit a gyerekekből ki tud hozni egy-egy történet, számomra csodálatos, és ezért elengedhetetlennek tartom az egészséges fejlődéshez a meseolvasást. A legkisebbek fantáziavilága bámulatos és páratlan. Ehhez próbálom megalkotni a megfelelő képi világot. 

Az illusztrálás során az a célom, hogy a karakterekből a nyugalom, a biztonság és a szeretet áradjon, ha ránéz egy gyerek a képre mosolyogjon, szeresse azt hosszan nézegetni, elmélkedni rajta és felfedezni újabb és újabb dolgokat a képeken. 

Örülök, hogy ezekben a mesékben megjelennek az állatok és a természet, mert ezeket sem lehet kihagyni a felsorolásból, ugyanis imádom az állatokat, legyen szó egy csúszó mászóról vagy akár egy puha szőrű barna medvéről. Az állatok egytől egyig megérdemlik, hogy tiszteljük és szeressük őket. A felnőttek felelőssége pedig abban rejlik, hogy ezt átadják a gyerekeknek és tanítsák meg nekik, hogy bánjanak ezekkel a csodás teremtményekkel. 

Összességében talán elég csak annyit mondanom, hogy egy mese illusztrációjának készítése az egyik legszívmelengetőbb feladat számomra, amit kaphattam az élettől.